Vi skaber vindende virksomheder med en klar strategi

image Follow Us:

Spil dit til en strategi på de blå oceaner

Nu har du mulighed for, på en sjov måde, at skabe grundlaget for at rykke fra konkurrenterne. At foretage et breakaway, defineres som: ”Et hurtigt spring freamad for at komme ind på et nyt forretningsområde eller foretage et ryk væk fra en gruppe af eksisterende konkurrenter.”

Udfordrende brætspil 

Breakaway er et brætspil, der sætter tingenes tilstand på spil, det udfordrer det eksisterende og gør det let tilgængeligt at udvikle en række bud på en ny og anderledes fremtid.

Breakaway kan anvendes som et element i en praktisk rettet udvikling af en ny strategi på forskellige niveauer i virksomheden, som f.eks. kan være hele virksomheden, en division, et forretningsområde eller som et element i en produktudviklingssituation.

Spændende workshop

Spillet er baseret på Blue Ocean strategien og foregår som en workshop med deltagerne opdelt i grupper med 3-6 personer. Når workshoppen, efter en halv eller hel dag er overstået, så har hver gruppe et forslag til et breakaway i form af et forslag til, hvordan virksomheden kan skabe en unik konkurrence fordel. 

Forståelse af hvad der skaber værdi

Som en del af workshoppen opnår deltagerne en tydelig forståelse af, hvad der egentlig skaber værdi for kunderne. Og ofte bliver deltagerne en smule overrasket over, hvad det egentlig er, som virksomheden kommunikerer og hvad det egentlig er, som kunderne lægger vægt på. 

Når der først kommer en fælles forståelse for værdiskabelsen bliver det langt nemmere for de ansatte at prioritere bagefter. For de skal blot stille sig spørgsmålet - ”Er denne proces virkelig noget som skaber værdi for kunden?” 

Værdi innovation

Denne forståelse for virksomhedens værdiskabelse er essentiel for værdi innovation, hvilket er en af hjørnestenene i udviklingen af en Blue Ocean Strategy samt i en effektiv form for forretningsudvikling. Ved at finde værdier, som konkurrenterne ikke fokuserer på, kan der skabes en tydelig differentiering samt konkurrencemæssig fordel for virksomheden. 

This site use cookies.
I accept cookies from this website
Accept