Vi skaber vindende virksomheder med en klar strategi

image Follow Us:

Usikkerhed om forandringer skaber frustrationer

Verden forandrer sig konstant. Og tempoet er stigende. I virksomhederne forsøger vi at være innovative og tænke nyt. 

Men vi mennesker bryder os principielt ikke om forandringer - hverken gode eller dårlige. Vi er i bund og grund vanedyr. I virksomhederne betyder det, at vi konstant møder modstand mod forandringer. Og som ledere oplever vi, at medarbejderne er bagstræberiske og uvillige. Men ofte er det vores egen skyld. Vi er som ledere simpelthen ikke dygtige nok til at motivere vores medarbejdere gennem denne proces. Og derfor viser forskning, at omkring 70% af alle forandringsprojekter ikke bliver succesfulde.

Læs mere: Usikkerhed om forandringer skaber frustrationer

Hvordan sikres gevinsten af en fusion

Alt for mange fusioner får ikke realiseret deres potentiale

Når en virksomhed påtænker at opkøbe eller fusionere med en anden bruges mange ressourcer på økonomiske analyser, værdisætning af aktiver, beregning of potentielle synergi effekter og juridisk formuleringer. Ingen of disse tiltag kan undværes i et grundigt forarbejde, des mere kan det undre, at de fleste virksomheder efter vor mening slet ikke eller relativt dårligt forbereder sig på fusionen af to virksomheders kulturer.

En succesfuld sammensmeltning af kulturerne er absolut den mest afgørende faktor for, hvor stor synergi effekt, der kan forventes efter fusionen.

Læs mereHvordan sikres gevinsten af en fusion

Side 1 ud af 2

This site use cookies.
I accept cookies from this website
Accept