Vi skaber vindende virksomheder med en klar strategi

image Follow Us:

10 kvaliteter som visionære ledere har til fælles

Ledere som KAN skabe en klar vision for deres ansatte og samle dem om en række fælles mål, er oftest dem, som får succes med deres virksomhed

Men hvad er det egentlig der karakteriserer en visionær leder som formår at tænke og agere visionært samt at få sine medarbejdere med på idéen. Vi har fundet 10 kvaliteter, som det ser ud som om, de har til fælles.

 

ledelse

1. De har ro i maven, når de eksekverer

Succesrige visionære ledere ved, hvor de vil hen og hvordan de kommer det. De bevæger sig målrettet mod deres mål ved at initiere handlinger, som de kan få andre til at støtte op om. De har stor selvtillid og andre har tillid til dem, men de ved, at de ikke kan klare opgaven alene.

2. De er unikke & dem selv

Når man møder en leder, som man bliver lidt fascineret af, så tænker man, ”Hvor har han/hun det fra?” Er vedkommende født  sådan - eller er det et resultat af hårdt arbejde. Visionære ledere kan inspirere andre, fordi de er målrettede og ved, hvor de vil hen. De kan lede andre fordi de kender dem selv!

3. De bekymrer sig ikke om at være vellidte

Ved at fokusere energien på målet fremfor at være vellidt følger en visionær leder en individuel vej mod succes. Og når vi respekterer dem er det på grund af deres evner, integritet og etiske værdier.

4. De er innovative

For at kunne klare sig i en omskiftelig verden er en visionær leder nødt til at være innovativ. At kunne se muligheder fremfor begrænsninger. De påskynder til forandringer istedet for at lade sig begrænse af dem.

5. De delegerer

Visionære ledere forøger sammenhold og effektivitet hos de enkelte teams ved at delegere ansvar og autoritet til dem, som har fortjent det. Og når først tingene er delegerede, så koncentrerer de sig ikke om at overstyre beslutningerne. 

6. de skaber mulighed for løbende læring

Alle moderne ansatte vil gerne  lære og blive bedre til det arbejde de udfører. Det gælder uanset vores placering i organisationen. Men de visionære ledere formår at skabe læringsmuligheder både for dem selv og deres ansatte. Dette er yderst motiverende for alle og det bidrager til medarbejderloyalitet og det fostrer bedre produkter med en højere service kvalitet.

7. De har høje forventninger

Som visionær leder stiller du store krav til de ansatte, men endnu højere til dig selv. De skaber et omdømme, hvor der er støtte til at der skal opnås både personlige og virksomhedsrettede mål. 

8. De kan finde de naturlige talenter

Ingen kender ens sande kompetencer indtil man har fået muligheden for bringe dem i spil. En visionær leder formål at finde og udvikle de naturlige ledelsestalenter. Og de nye stjernefrø bliver loyale vandbærere, som kan hjælpe dig frem mod succes i dit job. 

9. De tror mere på handling end på ord

Alt for mange visionære idéer bliver ved de gode ord og tanker de er. Selvom de er gode kommunikatorer så ved de, at eksekvering af de visionære idéer er afgørende for at få succes. 

10. De er i balance

At være en visionær leder kræver en klar vision, muligheden til at skabe kraftfulde relationer og innovative handlinger. For at kunne gennemføre dette, er det afgørende for lederen at være i en god psykisk, følelsesmæssig og mental balance. For dette skal støtte op imod en stærk integritet og nogle stærke personlige værdier. Hvis de ikke er tilstede, kan lederen ikke gennemføre og  på troværdig vis kommunikere en strategisk vision.

This site use cookies.
I accept cookies from this website
Accept